Utmaningarna med profilkläder, och hur du löser dem

Swagg tryckeri färg rosa

Utmaningarna med profilkläder, och hur du löser dem

Profilkläder ser snygga ut på personalen, lyfter varumärket, skapar teamkänsla och är suverän marknadsföring. Det kan dock vara klurigt att beställa rätt urval så att alla blir nöjda. Vi på Swagg, experter på profilkläder i Stockholm, har sammanställt de vanligaste utmaningarna våra kunder möter när de ska välja kläder till personalen, och hur man löser dem.

 

Materialkonflikter

Profilkläder finns att få i en rad olika material – naturfiber som bomull, linne och ylle, syntet som polyester, materialblandningar osv. Alla har de sina fördelar – bomull är tåligt och andas bra, syntet är lättskött, lätt att bära och följer kroppen på ett snyggt sätt etc. Olika personer föredrar olika material beroende på hur de ser ut och hur de känns mot kroppen. En del medarbetare kan vara tveksamma till profilplaggen om de inte gillar känslan, och behöver alternativ.

 

Olika kroppsformer

Det roliga med oss människor är att vi är så olika. Både på insidan och i hur våra kroppar ser ut. En del är långa, andra korta, somliga satta, vissa gängliga osv. Vi kommer i alla former och storlekar, och de profilkläder vi bär på arbetet behöver matcha den mångfalden.

 

Viktskillnader

Om det inte var nog med att människor är olika till kroppsformen – även samma person kan se annorlunda ut vid olika tillfällen i livet. Vi har nog alla varit med om att både tappa kilon och dra på oss några extra (julhelgerna, någon?) Och vid en graviditet växer som bekant magen mer än vad något julbord kan ställa till med. Det behövs inte bara en variation i storlekar inom gruppen, även varje medarbetare behöver ha valmöjligheter bland sina personliga profilplagg.

 

Stil vs användbarhet

Syntetmaterial sitter snyggt, men kan bli för varma på sommaren. Vita skjortor och blusar är eleganta och utstrålar professionalism, men fläckar och smuts syns väldigt väl på dem. Det behövs plagg som passar alla situationer.

 

Så väljer ni profilkläder som funkar för alla

När vi på Swagg jobbar med profilkläder i Stockholm lär vi oss mycket om plaggen och människorna som bär dem. Vi har samlat på oss en hel del insikter om hur man väljer profilplagg som gör alla medarbetare nöjda samtidigt som det skapar en snygg enhetlighet som lyfter varumärket. Här är några av våra råd.

 

  • Involvera personalen från första början. Många företag gör missen att beställa samma antal av varje storlek och typ av profilplaggen, och hoppas sen på att personalen löser resten själv. Det finns ett bättre sätt. Ingen vet vilken typ av kläder och material de trivs bäst i som bärarna själva. Samla dem till möte inför en beställning och låt dem ta del av utbudet. Tar man in deras tankar och preferenser redan här går det att göra en beställning som matchar allas behov. Medarbetarna blir glada och nöjda, och det blir inga oönskade plagg som samlar damm i förrådet.

 

  • Tänk långsiktigt. Satsa hellre på tidlösa stilar och färger än att jaga trender. Och komfort vinner alltid över flärd i längden.

 

  • Fokusera inte på mycket på detaljer, utan tänk på helheten. Profilplagg har bland annat som uppgift att lyfta fram varumärket, så tänk på vad det representerar. Inte bara grafiskt utan även den känsla och de värderingar ni vill signalera. Det är helt okej att blanda material och former på plaggen så länge helheten sitter ihop. Det kan till och med vara en fördel att ha en viss variation på profilkläderna. Olika avdelningar inom samma organisation kan ha olika typer av plagg som passar deras uppgifter, till exempel kan teknikerna ha tåligare och mer bekväma kläder medan säljarna kan satsa på elegans. Bonusen är att kunderna dessutom snabbare kan se vem som gör vad.

 

Har ni några andra funderingar om hur man bäst väljer profilplagg, kontakta gärna oss på Swagg, experter inom profilkläder i Stockholm.

No Comments

Post A Comment