Swagg ikon merchandise
Swagg pil scrolla ner

Merchandise

Letar ni efter den perfekta presenten till era kunder?

Profilkläder och andra profilprodukter är perfekta som presenter till kunder och som merchandise. Oavsett som gåvorna är pennor, USB-minnen eller karameller så är det produkter som garanterat används och ger nytta och nöje. Presentprodukter både sprider och stärker varumärket samtidigt som produkten ger en positiv koppling till det.

Profilkläder med eleganta tryck är kanske till och med ännu roligare att få gratis som en present eller giveaway. Det finns alltid behov av plagg som praktiska jackor, snygga t-shirts och sköna underkläder, så de är ständigt lika uppskattade som gåvor. Eftersom de är så stilrena och praktiska för alla typer av vardagsbruk så tänker man inte på dem som presentreklam, även om bäraren påminns om varumärket varje gång kläderna används. Bäraren blir ju även en vandrande marknadsförare som väcker nyfikenhet kring märket. En nöjd kund som bär företagets profilkläder eller använder era profilprodukter är nog dessutom den bästa reklam som går att få.

Sättet att få varumärkesambassadörer

Har man ett väletablerat varumärke så finns det till och med en möjlighet att era profilkläder och produkter blir populära att bära som modeplagg. Se bara på märken som Harley Davidson, Nike eller Marshall. En kund som identifierar sig med märket och som stolt bär det som ett av de viktigaste plaggen i garderoben är en varumärkesambassadör som inte går att köpa för pengar.

Merchandise och reklamprodukter är dessutom kanske den bästa typ av marknadsföring man kan använda sig utav. Det är en relativt billig investering (framför allt jämfört med tv-reklam), den räcker länge (teoretiskt sett så länge produkten håller), den sprids vida omkring när den används, eftersom den har en praktisk funktion uppskattas den som present, den kommer i en mängd olika format (kläder, livsmedel, kontorsprodukter, teknik, husgeråd, leksaker m.m.), och är nog den enda typ av reklam som stimulerar alla de fem sinnena – syn, hörsel, lukt, känsel, smak.

Swagg brodyr merchandise

Merchandise i siffror

Ett antal amerikanska undersökningar visar nu hur märkbart bra reklamprodukter och merchandise faktiskt fungerar:

  De är populära: Drygt 90 % äger mellan 1 och 10 reklamprodukter.

 

  De brukas: 73 % använder en reklamprodukt minst en gång i veckan. 45 % minst en gång om dagen.

 

  De räcker länge: 58 % av de som får en reklamprodukt behåller den i 1 till 4 år.

 

  De sprids vidare: 63 % ger bort en reklamprodukt de inte längre vill ha. Bara 1 av 5 slänger en reklamprodukt de fått.

 

  Man lägger dem på minnet: 83 % kommer ihåg vem står bakom en reklamprodukt. Jämfört med att bara 7 % kommer ihåg vem som står bakom en tv-reklam

 

  De är effektivare än annan marknadsföring: Människor kan komma ihåg vem avsändaren till en reklamprodukt de fått det senaste året är 76,1 % av tiden. Att jämföra med att samma försöksgrupp bara kom ihåg vem som stod bakom en annons i en tidning 53,5 % av tiden. Och det var den senaste veckan, inte det senaste året.

 

  De leder till handling: 20 % av de som får en reklamprodukt köper något av avsändaren efteråt.

 

  De skapar trogna kunder: Innan de tillfrågade fick en reklamprodukt hade 55 % gjort affärer med annonsören. Efter att ha fått en reklamprodukt gjorde 85 % affärer med annonsören.

 

  De uppskattas: Mer än hälften av konsumenterna får ett positivt intryck av avsändaren av en reklamprodukt. 8 av 10 gillar att få reklamprodukter. Att jämföra med att 7 av 10 tycker att online-reklam är irriterande.

 

  De ger mersmak: 48 % skulle vilja få reklamprodukter oftare.

 

  De lyfter övrig marknadsföring: En studie från Louisiana State University visar att en reklam i tryckt eller sänd media blir mer uppskattad om den kompletteras med en reklamprodukt.

 

61,4 % av alla kalendrar hemma och 76 % av de ute hos företag är reklamprodukter. Alla kalenderappar och digitala organisationsfunktioner till trots så är den trycka kalendern fortfarande en pålitlig hjälpreda som används flitigt. Garanterat ett års exponering av varumärket.

Presentreklam och Profilprodukter

Behöver ni snygg presentreklam/profilprodukter att ge bort till kunder och andra intressenter? Då har ni kommit rätt, vi ordnar produkter med tryck och/eller brodyr till bra priser. Vi har många textilprodukter i lager som vi snabbt kan trycka på. Söker ni något annat så ordnar vi fram det ni behöver på 7 arbetsdagar (med viss variation beroende på produktens tillgänglighet) för att sedan trycka och/eller brodera dem.

Swagg brodyr Stockholm merchandise

Lång erfarenhet av presentreklam

Swagg Screen Brodyr & Textil AB har lång erfarenhet av att arbeta med presentreklam för både små och stora företag. Vi ser till att ni får produkter av hög kvalitet som passar er bransch samt årstid samt andra parametrar. Så vet ni inte själva vad det är ni ska ge era kunder så ger vi er gärna rekommendationer. När ni har valt vad ni vill ha och i vilket antal så ser vi till att leverera fort till en låg kostnad.

Viktigt vid förfrågan

Ta med det här förutom namn, kontaktuppgifter, leveransadress och faktureringsuppgifter i er förfrågan om tryck:

 • Vad ska tryckas? Bifoga helst en fil EPS, PDF Eller JPEG.
 • Vilken placering ska trycket ha på plagget eller produkten?
 • Vilken storlek på trycket har ni tänkt er?
 • Antal och typ av plagg?
 • Förebygga kemikaliespill och föroreningar
 • Vilka PMS-färger?

Kontakta oss om ni har frågor

If you have questions about your request or want to know more about what we can do, please let us know merchandise.