Swagg digitaltryck ikon
Swagg pil scrolla ner

Digitaltryck

Digitaltryckets många fördelar för med sig en mängd av möjligheter. Att det går snabbt att trycka digitalt, är relativt billigt, blir exakt, går att göra i små upplagor, och kan anpassas och göras personligt gör digitaltrycket till trycksakernas multiverktyg.

Förutom att vara så utmärkt för mindre upplagor och brådskande behov är digitaltrycket idealt när man vill pröva nya vägar och kreativa lösningar.

Satsa på mångfald

Digitaltryckets flexibilitet och snabbhet gör att man kan producera sitt material anpassat med information och bilder efter varje behov och situation. Det kan tryckas på flera olika språk, säsongsanpassas, göra ett material personligare för varje särskild målgrupp, framtas särskilt för unika event och möten. Att det dessutom går att trycka i mindre upplagor gör att man inte riskerar att sitta med lager av oanvänt material som bara fungerade vid ett tillfälle.

Experimentera

En framgångsfaktor i all marknadsföring är att göra något som sticker ut. Att skapa något unikt kräver att man experimenterar och tar risker. Något som kanske inte känns så tryggt när det rör sig om stora upplagor och kostnader. Men med digitaltryckets möjligheter öppnas dörrarna för att vara kreativ och vågad. Det går att ta fram ett mindre antal prototyper för att testa idéerna, och behöver något ändras är det enkelt att snabbt gå tillbaka till ritbordet och ta fram nya varianter utan större kostnader.

Swagg brodyr merchandise

Snabba ryck

Ibland kommer de bra tillfällena med kort varsel. Digitaltryck är en snabb metod som inte kräver några långa förberedelser, och materialet är klart för leverans och användning så snart det är tryckt. Det innebär att man inte riskerar att missa en bra chans att synas bara för att den dök upp oväntat.

Skapa det personliga och unika

Den nya generationen har helt andra attityder gentemot marknadsföring. De vänder den traditionella reklamen ryggen (för att inte säga blockerar den) och vill inte ha någonting som tränger sig på och högljutt försöker sälja något. Den här målgruppen vill hellre ha en relation med de varumärken de känner samhörighet med. De vill känna sig speciella och utvalda, och sedda för sin personlighet. De vill inte ha en produkt – de vill ha en upplevelse. Det här ställer naturligtvis helt nya krav på hur man marknadsför sig mot den här gruppen. Det gäller att kunna göra budskapet unikt och personligt, tala till konsumentens känslor och image. Här är digitaltrycket perfekt efter som att det går att anpassas och göras unikt för varje mottagare och situation. Det kombinerar digitala medias förmåga att kunna vara personligt anpassat med trycksakernas och reklamprodukternas fysiska närvaro som tilltalar alla sinnen. Samtidigt som specialiseringen inte medför några extrakostnader. Nå fler med personliga tryck.

Hos Swagg Screen Brodyr & Textil har vi lång erfarenhet av att hjälpa våra kunder att hitta de rätta lösningarna. Vi kan digitaltryck, och vet vad som fungerar bäst i olika sammanhang och situationer. Prata med oss så hjälper vi er att lyfta er verksamhet och er marknadsföring med hjälp av våra proffsiga produkter och breda kunnande.

Swagg brodyr Stockholm merchandise

Perfekt för mässan!

Ska ni ställa ut på en mässa eller dylikt och behöver roll-ups samt planscher och andra storformat? Då är det här den rätta trycktekniken.

Skillnad mot traditionell tryckteknik

Informationen om vad som ska tryckas överförs till materialet i en digital process som gör att tryckplåtar ej behöver tillverkas och användas. En fördel med detta är att ändringar enkelt kan göras i ett senare skede av produktionen. Det tryckta materialet är dessutom torrt och klart för distribution direkt när det kommer ut ur maskinen.

Låg tryckkostnad

Digitaltryck kräver förhållandevis låg temperatur, vilket gör att det går att trycka på väldigt många material. Tryckkostnaden är låg och trycket tål att materialet kan flexa/stretcha. Det går att trycka på behandlade material som t.ex paraplyer såväl som obehandlad nylon, bomull och polyester.

Viktigt vid förfrågan

Ta med det här förutom namn, kontaktuppgifter, leveransadress och faktureringsuppgifter i er förfrågan om tryck:

  • Vad ska tryckas? Bifoga helst en fil EPS, PDF Eller JPEG.
  • Vilken placering ska trycket ha på plagget eller produkten?
  • Vilken storlek på trycket har ni tänkt er?
  • Antal och typ av plagg?
  • Förebygga kemikaliespill och föroreningar
  • Vilka PMS-färger?

Kontakta oss om ni har frågor

If you have questions about your request or want to know more about what we can do, please let us know digitaltryck.