PROFILKLÄDER OCH GIVEAWAYS GÖR MÄSSAN TILL EN RIKTIG SUCCÉ

PROFILKLÄDER OCH GIVEAWAYS GÖR MÄSSAN TILL EN RIKTIG SUCCÉ

Vi på Swagg har märkt hur profilkläder och profilprodukter kan gör mässan till en succé. En mässa eller ett event är ett utmärkt tillfälle att stärka det egna varumärket och nå ut med ett budskap. Med profilkläder och profilprodukter blir det lättare att nå fram på ett effektivt sätt.

 

På kort tid kan du exponera företagets logotyp och slogan för ett stort antal människor. På det sättet ökar du medvetenheten om vad ditt företag heter, vad ni står för och vad ni säljer. Och du gör det på bästa möjliga sätt: ansikte mot ansikte.

 

Vi arbetar med profilkläder och profilprodukter i Stockholm och här i vår huvudstad pågår det ständigt olika typer av mässor. Varje år finns det säkerligen flera mässor i Stockholm som är relevanta för just din bransch.

 

Med en bra strategi och god planering kan du lyckas med din marknadsföring på mässan. Med giveaways och profiltryck kan ditt företag sticka ut från mängden och locka till sig många nya kunder. Här kommer våra bästa tips och knep för att göra mässan till en succé med hjälp av profilkläder och profilprodukter!

 

SÅ SYNS DU PÅ MÄSSAN

Att sticka ut och märkas på en mässa kan vara en tuff utmaning. Det gäller att våga använda starka färger och att vara konsekvent i valet av grafisk profil. Annars risker du och ditt företag att drunkna i mängden. Skyltar, montrar, vepor, trycksaker och profilkläder – allt som folk kan lägga märke till är positivt och bidrar till att företagets varumärke verkligen syns. Dessutom ger det ett professionellt intryck när allt är genomtänkt och följer samma grafiska profil.

 

Profilkläderna är ett viktigt bidrag i helheten. Använd gärna tryck både på fram- och baksidorna av de plagg ni använder. En fyndig slogan eller något annat som får besökarna att haja till och stanna upp är en stor fördel. Det kan locka många nya potentiella kunder.

 

Mingla medan ni är iklädda era profilkläder. Ta kontakt med kunder på golvet eller andra utställare medan ni bär era snygga och synliga profilkläder. Genom att använda logotypen och varumärkets färger på rätt sätt kan era profilkläder bli riktigt attraktiva. Att nätverka i profilkläder ger en bra bild av var man kommer ifrån när man är på golvet och på besök i montrar.

 

NÅ UT MED HJÄLP AV GIVEAWAYS

De flesta människor älskar att få saker gratis. Därför är det en utmärkt idé med giveaways för att väcka positiva känslor hos trötta mässbesökare. Tack vare din gåva ökar chanserna att besökaren faktiskt stannar och lyssnar på din presentation och tar till sig av ditt budskap.

 

Besökaren upplever gåvan som en transaktion där han eller hon ”betalar tillbaka” genom att ge av sin tid. Profilprodukter med tryck bör alltså vara en självklarhet nästa gång du beger dig till en mässa.

 

Några bra exempel på giveaways:

  • Pennor är användbara och går nästan alltid hem. En kombinerad produkt som både är bläckpenna och stylus för smartphones blir dubbelt så användbar!
  • Nyckelringar är en annan klassiker, men idag krävs det mer en bara bit plast med en logga på. Dagens nyckelringar ska vara funktionella, gärna i form av ett USB-minne, en ficklampa eller något annat användbart.
  • Det blir en hel del handskakningar på en mässa. Och tyvärr stor risk att baciller sprids. En flaska med handsprit i och tryckt logga på blir väldigt uppskattad i sjukdomstider.
  • Förr eller senare får de flesta besökare långtråkigt, så ge dem något att leka med. Ett exempel kan vara en fidget spinner med er företagslogga på.

 

En fyndig giveaway är alltså guld värt. Den ska gärna vara rolig, spännande, utmanande eller användarvänlig. Dessutom ska det finnas en tanke bakom som relaterar till ert varumärke. Erbjuder ni exempelvis ”smarta lösningar” så kan ett klurigt spel passa alldeles utmärkt. Ge gärna kunden en tygpåse med er logga på där kunden kan förvara er giveaway. Lägg även med en broschyr och er katalog i påsen.

 

Behöver du tips och goda råd inför mässan, kontakta oss på Swagg. Vi är experter när det gäller profilkläder och profilprodukter i Stockholm – vi hjälper dig gärna.

No Comments

Post A Comment