PROFILKLÄDER ELLER DIGITAL MARKNADSFÖRING – VILKET ÄR BÄST?

Swagg tryckeri showroom Stockholm

PROFILKLÄDER ELLER DIGITAL MARKNADSFÖRING – VILKET ÄR BÄST?

Profilkläder och digital marknadsföring är två helt olika typer av marknadsföring. Båda stärker företagets varumärke och är viktiga. Det ena tillvägagångssättet utesluter inte det andra, utan tvärtom kompletterar de båda metoderna varandra.

 

Det finns många fördelar med profilkläder och profilprodukter. De kostar inte särskilt mycket att producera och du når ut långt och till många potentiella kunder. Dessutom är profilkläder och profilprodukter uppskattade gåvor som skapar positiva känslor hos mottagaren.

 

Undersökningar har visat att profilkläder och profilprodukter är effektivare än andra typer av reklam. Endast 7% minns vilket företag som står bakom en tv-reklam. Medan 83% kommer ihåg avsändaren bakom ett profilplagg eller en profilprodukt.

 

På senare tid har internet blivit en allt viktigare kanal för marknadsföring. Många företag arbetar med bloggar, sökmotoroptimering och sociala medier för att nå nya kunder via nätet. Eftersom människor spenderar allt mer tid online är det här en helt naturlig utveckling.

 

Profilkläder och profilprodukter är helt klart effektivare än TV-reklam, men hur står sig den här typen plagg och produkter med tryck mot den digitala marknadsföringen?

 

BETYDELSEN AV MÄNSKLIGA MÖTEN

 

Digital marknadsföring är viktigt idag och de flesta företag gör nog klokt i att satsa en hel del resurser på det. Om kompetensen inte finns inom företaget finns det gott om reklambyråer som kan hjälpa till. Att ha en stark, tydlig och aktiv närvaro online är avgörande för att lyckas idag.

 

Men i den digitala tidsåldern kan det vara lätt att glömma bort hur viktig den fysiska verkligheten och de mänskliga mötena är. Det är öga mot öga som den verkliga anknytningen skapas och det är bara i mötet mellan människor som ett djupt förtroende kan uppstå.

 

Bakom alla tjänster och produkter finns det alltid människor. Med profilkläder och produkter med tryck blir det lätt att visa vilka det är som ligger bakom det ni säljer. När allt fler affärer sker online blir det viktigare än någonsin att manifestera sitt varumärke fysiskt.

 

När er personal bär enhetliga kläder med företagets logga och slogan underlättar det kontakten med kunderna. De känner snabbt igen er personal och det ger ett professionellt intryck. Dessutom bidrar profilkläderna till att skapa en teamkänsla bland medarbetarna. Kläderna påverkar självförtroendet hos de anställda och gör att de presterar bättre. Tillhörigheten till företaget blir tydlig och varje gång den anställde klär sig med profilkläderna kliver han eller hon in i den professionella roll som det innebär att vara i tjänst.

 

Profilprodukter och plagg med tryck är dessutom utmärkta giveaways vid mässor eller event. Den som tar emot en gåva blir positivt inställd och beredd att ge något tillbaka, exempelvis ge av sin tid för att lyssna på det budskap ni vill förmedla. När en nöjd och glad kund bär ert företags logga på kläderna är det en oslagbar marknadsföring. Det är ett effektivt sätt att sprida medvetenhet om ert varumärke.

 

PROFILKLÄDER OCH PROFILPRODUKTER ÄR MER ÄN BARA REKLAM

 

Använd produkter och kläder med tryck för att stärka ert varumärke och skapa en unik identitet och ett tydligt intryck av ert företag. Det får er att sticka ut i förhållande till konkurrenterna. Den som tittar närmare på vilka de mest framgångsrika företagen är i sin bransch, ser att det oftast är de som har det starkaste varumärket.

 

Sammanfattningsvis: digital marknadsföring går inte att ställa mot produkter och kläder med tryck. De båda metoderna kompletterar varandra på ett alldeles utmärkt sätt. Satsa på att synas i sociala medier och stärk er närvaro online. Jobba gärna med SEO, Google Ads och influencers. Men glöm inte bort hur viktigt det är med de personliga mötena med kunderna. Det är där ni visar ert företags sanna ansikte och det är genom att träffa era kunder och prata med dem som ni förstår deras behov på djupet.

 

Både digital marknadsföring och profilprodukter bidrar till att skapa ett starkt varumärke. Med profiltryck skapas ett mänskligt intryck som inte bara lockar kunderna, utan även ger dem ett proffsigt och personligt bemötande. Kunderna blir nöjda och trogna varumärkesambassadörer.

 

Kontakta oss på Swagg om du vill veta mer om profilkläder och profilprodukter. Vi hjälper er gärna om ni undrar hur ni på bästa sätt kan nå ut med ert varumärke.

 

No Comments

Post A Comment