Hur väljer jag placering av tryck på profilkläder?

Bild på brodyr maskin som Swagg använder till profilkläder

Hur väljer jag placering av tryck på profilkläder?

VILKEN ÄR DEN BÄSTA PLACERINGEN AV TRYCK PÅ PROFILKLÄDER?

 

Svaret varierar beroende på vilken typ av kläder det handlar om, vad syftet är med dem och naturligtvis vilka behoven är. Vilken placering som är bäst är en av de vanligaste frågorna vi får på Swagg. Här ska vi reda ut begreppen och guida dig till de bästa placeringarna av tryck och brodyr på olika typer av profilkläder och profiltryck.

 

Att hitta rätt placering av tryck eller brodyr är viktigt för att exponeringen ska bli så effektiv som möjligt. När du investerar i profilkläder gör du det med ett syfte. Du vill nå fram med ett budskap, värva nya kunder eller informera dina kunder om något specifikt. Om placeringen blir fel är det inte säkert trycket kommer att fylla sitt syfte.

 

PLACERINGEN AV TRYCK PÅ VÄNSTER BRÖST

 

Vänster bröst är den vanligaste placeringen av exempelvis en företagslogga. Placeringen är bra eftersom ditt tryck eller brodyr blir väl synligt och för att de flesta är vana att se loggan där.

 

Placeringen fungerar utmärkt för de som inte vill ha ett stort tryck som tar upp plats över hela bröstet. Det är diskret och elegant men ändå effektivt, och fungerar bra ihop med knappar och dragkedjor på profilplaggen. Om det finns en ficka på vänster sida är det lämpligt att trycka eller brodera precis ovanför den. Så är ofta fallet med pikétröjor och t-shirts.

 

PLACERINGEN AV TRYCK PÅ HÖGER BRÖST

 

Att placera ett tryck eller brodyr på höger bröst är inte lika vanligt som placering på vänster sida. Men det finns absolut tillfällen då det passar riktigt bra. Till exempel om det behövs två loggor (tänk huvudbolag och underavdelning) eller om det utöver företagsloggan även ska tryckas ett namn eller en titel.

 

Höger bröst används alltså oftast som ett komplement till vänster bröst. Det är ytterst ovanligt att någon väljer att trycka en logga på enbart höger bröst – utan något tryck på vänster sida.

 

PLACERINGEN AV TRYCK PÅ OVANSIDA RYGG

 

Ovansida rygg ger en god exponering av ditt tryck eller brodyr. Därför är det en bra placering för profilkläder som används på event och mässor. Det är även vanligt förekommande i yrken där personalen arbetar mycket med ryggen vänd utåt mot förbipasserande och potentiella kunder. Ett par typiska exempel är snickare och byggjobbare.

 

En annan bra användning av positionen är för exponering av kompletterande information, såsom en slogan eller webbadress. Positionen kräver ett relativt stort format vilket gör att vi rekommenderar tryck snarare än brodyr, för att hålla nere kostnaderna. Däremot brukar det bli elegant med en mindre brodyr strax nedanför nacken. Där kan det passa utmärkt med en logga eller en webbadress.

 

PLACERINGEN AV TRYCK PÅ NEDERKANT RYGG

 

Ett snyggt komplement till en logga på ovansida rygg är en slogan, webbadress eller liknande på nederkanten. Det är möjligt på de flesta typer av profilkläder. Där passar det fint med en mindre brodyr.

 

PLACERINGEN AV TRYCK PÅ ÄRMAR

 

Båda ärmarna kan nyttjas för trycka loggor som kompletterar varandra. Detta fungerar på de flesta ovandelar, såsom t-shirts och långärmat. Ett längre budskap kan tryckas på längden.

 

PLACERINGEN AV TRYCK PÅ BEN

 

Idrottsklubbar trycker ofta klubbnamn och spelarnamn på benen på träningskläder. På arbetsbyxor passar det oftast bättre med en logga på sido- eller frontfickan eller ovanför bakfickan.

 

PLACERINGEN AV TRYCK PÅ HUVUDBONADER

 

Kepsar och mössor lämpar sig utmärkt för brodyr och tryck. Många föredrar brodyr på framsidan i dessa fall. Men andra placeringar fungerar också bra. Kom ihåg att utrymmet är begränsat på baksidan.

 

BESTÄLL PROFILKLÄDER OCH PROFILPRODUKTER FRÅN SWAGG

 

Det finns massor av fördelar med profilkläder och profilprodukter. Med en bra placering av trycket får du en kostnadseffektiv exponering av företagets logga och budskap. Profilkläder stärker dessutom personalens självförtroende och bidrar till en bättre kundkontakt. På det sättet är profilkläder en liten investering som ger väldigt mycket tillbaka.

 

Har du funderingar kring tryck, broderier och deras placeringar på profilkläder eller profilprodukter så hör av dig till oss på Swagg. Vi har lång erfarenhet av att hjälpa kunder inom olika branscher med olika behov. Självklart är du även välkommen att hälsa på oss i våra lokaler i Stockholm, så hjälper vi dig med allt som har med tryck, profilkläder och profilprodukter att göra.

No Comments

Post A Comment