Styrkan i vita profilkläder

Swagg bild på profilkläder med samvete

Styrkan i vita profilkläder

Det går nog inte att underskatta färgernas betydelse när det kommer till varumärket och hur företagets profil uppfattas. Färger påverkar hur vi känner inför saker, ger oss speciella associationer, förmedlar egenskaper och drar blicken till sig. Färgerna påverkar definitivt hur konsumenterna uppfattar ett varumärke eller en produkt – dagens kunder bildar sig blixtsnabbt en uppfattning om det de funderar på att köpa, och 85 % av dem uppger att färgen var en avgörande orsak till deras val.

När vi jobbar med profilkläder i Stockholm har vi märkt att det finns en färg som höjer sig över de andra – vitt. Vill man framstå som seriös och förmedla någonting positivt så är det en god ide att låta personalen bära någon form av profilplagg i vitt.

Styrkan i vita profilkläder

Alla färger förmedlar ju känslor och egenskaper. Överlag kan man dela in dem i två kategorier – varma och kalla. Varma färger, som till exempel rött, signalerar ett utåtriktat, passionerat, handlingskraftigt budskap; medan kalla färger, som blått, förmedlar lugn och återhållsamhet. Vitt, däremot, spelar i en helt egen liga. Det är en färg som är fulladdad med positiva associationer. Vitt representerar enkelhet, precision, renhet, godhet, styrka, ödmjuk flärd, ärlighet och transparens. Någon som bär vitt på jobbet ser automatiskt professionell ut (den vita läkarrocken är nog det mest klassiska exemplet på hur vitt signalerar auktoritet). Att bära vita profilkläder får bäraren att utstråla optimism, kunnande och en fridfull balans. Vitt fungerar både som en lugnande färg, samtidigt som den uppmuntrar kreativitet. Det är inte så konstigt att alla som tar sin verksamhet och sitt varumärke på allvar ser till att personalen har någon typ av vita profilplagg på sig.

Ytterligare en fördel med vita profilkläder är att de är utmärkta att trycka och brodera på. Den vita bakgrunden lyfter trycket, gör det väl synligt, och låter alla detaljer i trycket komma fram på bästa sätt.

Vita klassiker

Den klassiska profilplaggkombinationen för både kvinnor och män är att bära en underdel i en mörkare färg och att ha en vit topp, till exempel en skjorta eller en blus. Här går det att variera den vita ovandelen i oändlighet – lång- och kortärmade skjortor, blusar, t-shirts, polotröjor, linnen, pikétröjor etc. Det finns ett vitt profilplagg som passar alla verksamheter, tillfällen och bärare.

Det man bör tänka på när man för in vita plagg bland sina profilkläder är att en helvit uniform lätt kan bli överväldigande, och ibland till och med uppfattas som andlig. Att kombinera det vita profilplagget med andra mörka kläder ger ett bättre intryck och lyfter fram det vita. Vitt är heller inte så lämpligt i yrken som jobbar praktiskt i tuffa miljöer. Sen har vi ju självklart den klassiska fadäsen med vita strumpor till mörka byxor och skor. Vitt gör sig bäst som ovandel.

Vill du få ditt varumärke och din personal att se proffsigare ut med hjälp av vita profilplagg, kontakta gärna oss på Swagg profilkläder i Stockholm, eller kika igenom vårt utbud fyllt med högkvalitativa, snygga och bekväma profilplagg och produkter, så hjälper vi dig och dina medarbetare att se stiliga ut på jobbet.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/9/e/7/swagg.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/9/e/7/swagg.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853
No Comments

Post A Comment