Så vet du att du får profilkläder av kvalitet

SWAGG textil och brodyr

Så vet du att du får profilkläder av kvalitet

Är det en sak som är viktigare än någonting annat när det kommer till profilkläder så är det kvaliteten på dem. Investerar man i profilplagg till sin verksamhet vill man att de ska hålla länge, se snygga ut så länge man bär dem, och vara komfortabla för bäraren. När vi på Swagg tar fram profilkläder i Stockholm gör vi det enkelt för våra kunder – vi jobbar bara med leverantörer som erbjuder plagg av hög kvalitet. Vi vet att det alltid lönar sig. Men det kan vara bra att känna till hur man bedömer kvaliteten på profilplagg, och det är en kunskap som även är värdefull när man handlar kläder privat, så här följer några knep för hur du tar reda på att du får profilkläder av hög kvalitet.

 

Tygkvalitet

Det absolut viktigaste när det gäller hur tåligt ett klädesplagg är har naturligtvis att göra med kvaliteten på tyget. Ett tjockt bra tyg med hög trådtäthet kommer att hålla länge och se bra ut under hela sin livstid. Det finns några enkla knep att ta till om man snabbt vill bedöma tygkvaliteten på sina profilkläder:

 

  • Håll upp tyget mot ljuset. Ett tjockare tyg av hög kvalitet släpper igenom mindre ljus.
  • Skrynkla ihop tyget till en boll i din näve i några sekunder. Slätar det snabbt ut sig igen när du släpper är det av bra kvalitet, stannar skrynklorna kvar kommer nog inte plagget att se så snyggt ut om det används ofta.
  • Ett liknande test går ut på att dra ut tyget försiktigt och se om det går tillbaka till sin naturliga form eller om det fortsätter att se uttänjt ut.

 

Generellt kan man säga att naturmaterial som bomull, linne och ylle håller längre och åldras värdigare än syntettyger som polyester och nylon. Men det betyder inte att syntet alltid är ett dåligt alternativ. Många plagg är av naturmaterial uppblandade med syntet för att ge dem en bättre passform och lyster. Även kläder för sport och träning får bättre passform och är lättare att bära om de är av syntetmaterial.

 

Kvalitet på sömmarna

En annan viktigt del av kvaliteten på profilplagg är sömmarna. Starka sömmar får ett plagg att hålla länge och se snyggt ut under sin livstid. Även här finns det några enkla knep för att bedöma kvaliteten:

  • Genom att dra i sömmarna ser du hur tätt sydda de är. I ett plagg av lägre kvalitet sitter sömmarna glest och det bildas öppningar när du drar i det.
  • Så kallade franska sömmar som syr in de råa kanterna på de tygbitar som möts är i regel ett tecken på ett välgjort plagg. Den typen av sömmar förhindrar också nötning.
  • Är alla trådar i sömmarna av samma typ och färg?

 

Andra detaljer som avslöjar kvaliteten på plagget

  • Ett säkert tecken på att ett plagg är av hög kvalitet är att knapparna sitter rejält fastsydda (dra i dem för att känna efter), och att knapphålen har täta sömmar och bra passform. Att plagget har extra reservknappar på insidan är också ett bra tecken.
  • Dragkedjor bör ligga dolda (såvida det inte är ett medvetet designval). Exponerade dragkedjor är ofta ett tecken på slarvgjorda plagg.
  • Är plagget mönstrat – kolla om mönstret matchar vid sömmarna. Det gör de på välgjorda plagg.

 

Är det något annat du vill veta om profilplagg, kontakta då oss på Swagg profilkläder i Stockholm så hjälper vi dig gärna.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/9/e/7/swagg.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/9/e/7/swagg.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853
No Comments

Post A Comment