Så klär du dig för regn

Swagg suddig regn

Så klär du dig för regn

Det var en underbar sommar med massor av sol och värme (kanske lite väl mycket), men nu går det inte längre att blunda för det – hösten är här. Gula löv, kallare luft och förmodligen en och annan regndroppe är att vänta. Nu är det dags att hänga in shorts och sandaler och plocka fram plagg som tål kyla och väta. Det här kan bli en utmaning när det kommer till att klä sig lämpligt på jobbet. Att ta på sig rätt profilkläder i Stockholm och andra delar av landet när regnet öser ned är inte helt enkelt – klädseln ska vara praktisk och skydda mot regnet, samtidigt som man ska se välklädd och representativ ut på möten och inför klienter.

Här är några tips för hur man klär sig snyggt och praktiskt på jobbet när det regnar.

 

Bra ytterplagg

Det viktigaste är att ha ett bra skalskydd i form av ett vädertåligt ytterplagg. Tänk trenchcoat och seglarjackor. Det fina med dagens profilplagg är att de är lika funktionella som de är stiliga. Många jackor och rockar med snygga tryck och brodyr funkar lika bra när man kommer till ledningsmötet som när man är ute på tur i skärgården. Välj gärna en modell som går ned en bit över stuss och lår, så hålls även nederdelen torr. Självklart finns det även stiliga regnrockar i profilutbudet. Funktionellt kan också vara elegant.

 

Välj rätt färg och material

Olika plagg påverkas på olika sätt av väta. Tunna tyger som till exempel silke och chiffong blir genomskinliga och klibbar mot kroppen när det blir fuktigt, så välj istället en topp i ett stadigare material, gärna bomull. Skjortor, blusar och pikétröjor med loggan snyggt broderad på bröstet är perfekta våta dagar. Det motsatta gäller nederdelen. Byxor i ett stadigt material blir tunga när de blir blöta. Välj ett par tunnare byxor, gärna i en kroppsnära slimfit.

 

Att bli regnvåt syns mer om man bär ljusa plagg, så plocka fram de mörka profilkläderna när regnmolnen hänger utanför fönstret. Även om det kommer en överraskande störtskur så kommer du att se elegant ut.

 

Skoombyte

Äger du ett par gummistövlar är det här tiden för dem. Ta med ett par snygga inneskor som ombyte och byt när du kommer till kontoret. Samma gäller även om du inte har gummistövlar – ett par torra varma skor kan rädda dagen om fötterna blir blöta. Glöm inte ett par torra extrasockar också. Välj dessutom gärna skor med räfflad gummisula – det kan lätt bli halkigt när regn och våta höstlöv täcker marken.

 

Regnsäker merchandise och profilprodukter

Det finns gott om smarta och snygga profilprodukter som kommer väl till pass regniga dagar. En av de bästa och mest använda är paraplyet med tryck. Det finns att få i massor av storlekar och färger, och håller bäraren torr och komfortabel samtidigt som ett snyggt tryck på det exponerar varumärket på bästa sätt. Ett praktiskt paraply med tryck är ett måste i utbudet av merchandise och gåvor till kunder och personal. Skulle man glömma sitt paraply någonstans kan även en mössa eller keps skydda mot regnet. Det finns gott om praktiska och snygga huvudbonader i profilplaggutbudet som är perfekta att brodera loggan på. En annan mycket uppskattad giveaway är engångsponchon. Den tar lite plats och är väldigt lätt att både dela ut och bära med sig, går snabbt att dra över kläderna om en skur överraskar (och kan slängas så fort man kommer till jobbet så att man gör entré både torr och elegant), och de är perfekta att trycka loggan på. En profilgåva som uppskattas av alla när det stänker ute. Välj gärna en färg som sticker ut, dels så syns bäraren bättre så att risken för olyckor minskar, dels så drar det ögonen till sig så att trycket exponeras mer. Regn är inte bara en olägenhet – det bjuder på möjligheter också.

 

Vill du veta mer som hur du klär dig och din personal snyggt och praktisk i profilplagg, kontakta gärna oss på Swagg profilkläder i Stockholm, eller kika igenom vårt stora utbud.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/9/e/7/swagg.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/9/e/7/swagg.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853
No Comments

Post A Comment