Så boostar du din YouTube- och Instagramprofil med merchandise

Swagg brodyr merchandise

Så boostar du din YouTube- och Instagramprofil med merchandise

Har du en YouTube-kanal eller en Instagramprofil och vill få fler besökare samtidigt som du knyter ett starkare band till de fans du redan har, då är merchandise något för dig.

När man är en känd profil på sociala medier är det viktigt att nå ut till fler följare. Det gör man genom bygga och sprida sitt varumärke. Ditt varumärke är vad som ger dig igenkänning, skapar tillhörighet, får dig att sticka ut från mängden och är det som gör dig trovärdig och speciell. Det finns många sätt att vårda sitt varumärke på, men ett som bevisligen fungerar riktigt bra är att använda sig av merchandise.

Merchandise – en oslagbar reklam

Med merchandise menas kläder och profilprodukter med tryck som man ger bort eller säljer till kunder, följare och fans. Det kan handla om allt från den klassiska t-shirten med tryck och andra plagg som kepsar och hoodies, till alla möjliga prylar som pennor, vattenflaskor och Bluetooth-högtalare. Att du kan trycka eller brodera din logga eller ditt budskap på en stor mängd olika kläder och produkter gör att du alltid kan ta fram en typ av merchandise som passar perfekt för din målgrupps livsstil och intressen. Får de något de gillar kommer de att använda det ofta, och sprida ditt varumärke.

En av de stora fördelarna med merchandise är att det är en så effektiv reklam. Till att börja med så uppfattas det inte ens som reklam eftersom det är en någonting användbart man får. Dessutom blir den som bär eller använder din merchandise en vandrade reklampelare som sprider varumärket överallt – på stan, på bussar och i tåg, på möten, i klubbar och barer, till och med på resor till andra länder. Ingen annan reklam når så långt. Merchandise har dock ännu fler fördelar:

– 73 % använder merchandise minst en gång i veckan. 45 % minst en gång om dagen.

– 58 % av de som får eller köper merchandise behåller den i 1-4 år.

– 83 % kommer ihåg vem står bakom en merchandiseprodukt, men bara 7 % kommer ihåg vem som står bakom en tv-reklam.

Merchandise skapar varumärkesambassadörer

Det brukar sägas att en nöjd kund är den bästa reklamen. Snäppet bättre är en nöjd följare som bär eller använder din merchandise. De som gillar det du gör kommer gärna att använda din merchandise och prata varmt om dig. Med merchandise kommer dina fans att känna ett starkare band till dig, och hjälpa dig att få fler följare. Det här har artister och rockband använt sig av i alla tider för att sprida sitt varumärke, knyta an till sina fans, och för att tjäna på det (det är relativt billigt att trycka upp merchandise, och går att sälja med en bra vinst). Nu är det YouTubers, Instagrammers och influencers som är de nya rockstjärnorna, och som behöver merchandise.

Vi på Swagg kan det här med tryck och merchandise. Vi har massor med kläder och produkter att välja mellan, och lång erfarenhet av hur man sprider varumärket. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att nå fler följare.

No Comments

Post A Comment